Specialiteiten

Oma's Specialiteiten

  • Niet alles wordt beter naarmate we verder komen in de tijd. Soms moet je ’t gewoon lekker bij het oude houden. Zo ook in de keuken. Wie kent de specialiteiten van je oma niet? Bijna elke oma kende wel haar eigengemaakte heerlijke recepten. De soep was net even anders, de bal gehakt of de taart. Bij Oma’s verse friet hebben we een selectie aan specialiteiten die we kennen van oma. Ouderwets lekker, ambachtelijk bereid. Die authentieke smaak zit ‘m niet alleen in de receptuur maar vooral in de liefde en aandacht van de bereiding. Zo kennen wij oma en dat willen we graag behouden in de catering. Eet smakelijk!
Oma's Specialiteiten

Ambachtelijke Verse Friet

Ambachtelijke verse friet is gemaakt van verse aardappels van het land. Deze worden ongeschild en onbewerkt bij ons aangeleverd. Wij wassen de aardappels en schillen de aardappel bewust niet. Hier zit namelijk veel smaak in en nog veel vitamines ook. Wanneer de aardappels schoon zijn, snijden we deze tot frieten in een frietsnijder. Dat doen wij op locatie voor het oog van onze klanten. Vervolgens worden de frieten voorgebakken in 100% plantaardige zonnebloemolie. Deze frituurolie is rijk aan onverzadigde vetzuren wat er voor zorgt dat u minimaal schadelijke vetten binnenkrijgt. Onze speciale frituurolie geeft ook geen smaakoverdracht aan de aardappel, waardoor deze zijn authentieke smaak behoudt. Na het voorbakken laten wij de friet minimaal een uur rusten. Daarna bakken we de friet af, zodat deze lekker krokant en knapperig is.
Proef onze heerlijke ambachtelijke friet zelf. Echt, u wilt niet meer anders!

Gehaktballen van het Huis

Onze gehaktbal is gemaakt van vlees van topkwaliteit. De speciale bereidingswijze zorgt voor een bal vol van smaak! Zeg nou zelf: de beste gehaktbal is gemaakt van het beste gehakt. Onze gehaktballen zijn ambachtelijke gebraden en uitstekend voor in de jus. heerlijk met cajunkruiden en verse uien, voor het verlangen naar vroeger. Oma draaide de ballen wat grover, onze bal heeft dus een lossere structuur en een mooie ambachtelijke uitstraling. En de smaak, tja… daar valt niet over te twisten. Maar proef ze zelf en je bent verkocht en verknocht.

Kroket van het Huis

Met onze kroketten ervaart u de kracht van het ambacht. Onze ambachtelijke kroket is volgens traditioneel recept gemaakt met een speciaal geselecteerde smeuïge ragout van draadjesrundvlees. Je proeft dat deze kroket rijk gevuld is en vol van smaak. De ragout is omkleed met een heerlijke krokante korst. Daarmee is onze Kroket van het Huis een echt klassiek Hollands product.

Twentse Hamburger

Twentse streekproducten laten je verbazen, verrukken en verlangen naar meer. De Twentenaar is van zichzelf al ambachtelijk ingesteld. Vol liefde, passie en trots verzorgen ze hun vee, en akkers waar de Twentse streekproducten uit voortkomen. Zo ook de heerlijke Twentse hamburger. Het gehakt van koeien- en varkensvlees wordt dezelfde dag al verwerkt tot hamburger. Hier wordt een vers gemaakte mengsel van kruiden en uien aan toegevoegd. Typerend aan de Twentse hamburger zijn de verse uitjes. De combinatie van het juiste gehakt, kruiden en de uitjes gaat de oven in en staat garant voor de lekkerste smaak. Wij serveren de hamburger over het algemeen met currysaus. Loopt het water je al in de mond?

– Karbonade van de bakplaat

De koks van Oma’s Verse Friet vinden persoonlijk de schouderkarbonade het allerlekkerste stukje karbonade. De schouderkarbonade snijden we van de schouder van het varken, en om precies te zijn tussen de vijfde tot de zevende rib. Dit stukje van het varken is mooi gemarmerd en dus heerlijk mals! Onze schouderkarbonade is prima te gebruiken op de barbecue, maar ook heerlijk om even te marineren en vervolgens te bakken in de hete boter. Wij serveren de karbonade vers vanaf de bakplaat. Na een kwartiertje baktijd heb je een heerlijk stukje varkensvlees. Onze schouderkarbonades zijn ambachtelijk en eerlijk gesneden door Hollandse boerenbedrijven. De varkens lopen lekker rond in ruime stallen bij de boer en hebben de gehele dag de mogelijkheid om lekker te wroeten in het verse stro. Ze hebben 24 uur per dag toegang tot voer en vers water en worden zeer kleinschalig opgegroeid. Voor een echt eerlijk stukje ambachtelijke varkensvlees bent u bij ons dus aan het juiste adres. En lekker kluiven vanaf het botje mag, want zo deed Oma het ook.

Mayonaises en sauzen

Wij serveren bij onze friet en specialiteiten verschillende overheerlijke sauzen. Onze mayonaises zijn daarin een ambachtelijk hoogstandje. Omdat smaken verschillen hebben we meer dan één mayonaise. We gebruiken de mayonaises van Oliehoorn. Natuurlijk hebben we de ouderwetse mayonaise zoals oma deze al kende. Het is een kwaliteitsmayonaise bereid volgens authentiek recept. De smaak is romig, licht gekruid en verrassend fris. Verder hebben we de Clean Label mayonaise (Oliehoorn). Die bevat geen E-nummers en is heerlijk vol van smaak en heeft een licht zuurtje. Of de Brander Mayonaise, met een hoger aandeel mosterd, zichtbare stukjes zwarte peper en een unieke kruidenmix. Het is een fenomeen uit het naoorlogse Groningen. Brander mayonaise kenmerkt zich als onderscheidende mayonaise met een karakteristieke smaak. Verder serveren wij bij onze gerechten frietsaus, currysaus en Oma’s satésaus van het Huis.